Over Parkeermatch: onze filosofie

Parkeermatch sluit aan in wat wel de 'deeleconomie' wordt genoemd. De deeleconomie (http://www.juulmartin.nl/deeleconomie1) staat gedefinieerd als: ‘een wijze van productie en distributie van goederen en middelen die het delen en collectief consumeren van onze overvloed mogelijk maakt.’

De deeleconomie verbindt in zich zelf tegelijkertijd de mooie ideeën uit verschillende historische stromingen die op zich zelf niet zaligmakend bleken of blijken. Deze stromingen en ideeën daar uit zijn bijvoorbeeld de vrije markt, communisme, sociologie en positieve psychologie.

Hoe handig is het goederen te bezitten, die je amper gebruikt en je gemakkelijk kan delen met anderen die geen tijd/zin/geld hebben ditzelfde goed aan te schaffen? Parkeermatch voorziet precies in die behoefte: je bent 5 dagen per week van huis, je parkeerplaats is onbenut, buiten staan mensen op de stoep geparkeerd. Elkaar koppelen in persoon gaat vaak niet, omdat je elkaar niet kent.

Parkeermatch helpt aanbieders en vragers de druk op de buitenruimte te verminderen. Duurzaamheid en sociaal in het gebruiken en delen wat je al bezit.

Duizenden mensen delen honderden parkeerplaatsen

Parkeermatch is dé ontmoetingsplaats voor het delen van parkeerplaatsen. Hier vinden mensen die een parkeerplaats zoeken en zij, die een parkeerplaats aanbieden, elkaar.

Genoeg keuze uit parkeerplaatsen bij jou in de buurt

Garageboxen, opritten, vier lijnen: dankzij Parkeermatch kan je parkeerplaatsen huren en verhuren.

Reserveer tot 1 minuut van tevoren

Via internet reserveer je eenvoudig de parkeerplaats die je wilt, wanneer je wilt.

Snel

Parkeermatch zorgt ervoor dat alles geregeld is en jij snel je auto kan parkeren.

Lid worden is makkelijk en gratis

Je betaalt alleen als je een parkeerplaats huurt. Je kunt na aanmelding meteen gaan huren of je eigen parkeerplaats gratis te huur zetten.

Heldere tarieven en voorwaarden

De verhuurder bepaalt het tarief, welke normaliter lager is dan het tarief van een parkeerplaats van de gemeente of van een commerciële garage is.

je kunt natuurlijk ook geld verdienen met het verhuren van je parkeerplaats